31 januari 2012

Raw food

Den 16 februari är det dags för årets första aktivitet och då ska vi får lära oss mer om raw food! Detta är ett ämne som jag tycker är superintressant och spännande! Vad är då raw food? Jo, raw food är mat som inte värmts till mer än max 42 grader. Den är oprocessad som till exempel frukter, nötter eller sädeskorn. Anledningen till att äta ouphettad, rå mat är främst för att behålla matens närningsämnen, motståndet och de fina, smakrika färgerna. Raw food är oftast helt vegetarisk och många utesluter även mjölkprodukter.

Ulrika Hvistendahl kommer till Café Kajgatan 34 i Lomma och berättar mer för oss om raw food. Hon går igenom hur vi kan föra in det råa i vår vardag utan att det blir krångligt och utan att behöva handla i specialbutiker! Ulrika är utbildad Raw food chef och är även yogainstruktör. Hon driver företaget Rawyogini som förmedlar budskapet om rawfood och yoga.

Visst låter det spännande? Här kan ni läsa mer och anmäla er om ni skulle vara intresserade!

Kram Jennica

Ulrika Hvistendahl

30 januari 2012

Bokstäver vs siffror

Det har synts mycket bokstäver i inredningen det senaste året. Bokstäver i olika material som trä, metall och betong och i en uppsjö olika färger och utformning. Siffror däremot ser man inte riktigt lika ofta, visst förekommer det, men det är inte lika vanligt. Varför då? Vad har ni för förhållande till bokstäver och siffror egentligen?

Bokstäver är definitivt min melodi. För mig är siffror helt förknippade med "matte" och "att räkna", och det är något som absolut inte är min grej! Min hjärna "tiltar" så fort den ser något som måste räknas ut eller om någon - gud förbjude - bad mig räkna ut något! :)

Nu kan man ju gilla siffror för det, som symbol och form...men nej, för mig gäller bokstäver! Både i skriven form som text, enstaka ord eller som ensamma bokstäver. Så har det alltid varit!

Så, vad säger ni - bokstäver eller siffror?
Kram Jennica



Bild: Country by Mail
Bild: Ericas
Bild: Country by Mail


Bild: Made by jänZan

Bild: Ericas

29 januari 2012

Sänggavelinspiration

Vi har nyligen införskaffat nya sängar här hemma, det var inte en dag för sent! Förutom att vi nu har mer plats så är det en skön känsla att krypa ner i en säng med riktigt bra komfort. Extra bra är det att sängarna är tillverkade i naturmaterial,  bra både för oss och miljön. Nu saknar vi bara en sänggavel. Jennica skrev om en superfin sänggavel för lite sen och även om jag älskar naturmaterial så passar den inte riktigt in hos oss där vi bor just nu. Min tanke har varit att hitta ett snyggt tyg för att göra en egen gavel, men det var svårare än jag trodde, att hitta ett bra tyg alltså. Men idag sprang jag på det, tyget, som jag tror kommer bli toppen. Naturkänsla, lite grafiskt och ändå ett ganska lugnt mönster. Det blir en bra alternativ till vackra träplankor , man får ju inte så lätt spetor (eller spågor som man säger i Skåne) av tyg. :) Här finns en bra beskrivning på hur man gör en gavel.

Bild från ikea.se

Det finns massor av sänggavel-inspiration på nätet. Här kommer några av mina personliga favoriter:

Bild från Simplicity

 Bild från House Tweaking

Bild från Min tekopp


Tack för denna helgen! Önskar er alla en härlig vecka. Kram /Nellie

ps. Du är väl med och tävlar

28 januari 2012

Nya armband

Äntligen har jag fått ihop armbanden jag pratade om för ett tag sedan, och idag lyckades jag få lite egentid i hyfsat ljus så jag kunde fotografera dem också! :) Hoppas jag hittar en stund till snart för att lägga upp dem i butiken.

Här får ni i alla fall en sneak peak. De blev precis så som jag hade tänkt mig, pastelliga och färggranna, utan att bli för skrikiga. Eller, vad tycker ni? Gillar speciellt den fina tagen i plexiglas med texten K & C. Kul att kunna märka våra produkter med vårt egna varumärke!

Har ytterligare en ny design på G, vi får väl se när den kan förverkligas. :)


Önskar er en mysig lördagkväll! /Nellie




26 januari 2012

Fler vårtrender

Det finns en kvinna från Holland som heter Li Edelkoort och hon brukar kallas trendorakel. Ingen dålig titel, eller hur?! :) Hon har precis besökt Stockholm och berättade om trenderna inför det nya året. Ledorden var hållbarhet, naturnära och lugn och ro - som motvikt till stress, överkonsumtion och miljöförstörelse. Framtidens trender är jordnära.

Den rena och enkla estetiken som hämtar sin inspiration från Japan kommer att synas både i material och på färgvalen, så som betong, obehandlat trä och väldigt lätta färger. 

"Det tjugoförsta århundradet är fullt av utmaningar, men jag tror på att fokusera på de små vanliga upplevelserna i hemmet och i livet. De som lyfter vardagen." säger Li Edelkoort.

Hon pratar mycket om bliss, en förmåga att ta tillvara det som skänker en sinnesro varje dag. Det kan vara ett tänt ljus, doften av nybakat bröd, att duka bordet för några kära eller bara känslan av att bädda rent med favoritlakanen.

Halleluja, säger jag! :) Och tänker på den artikeln som jag och Nellie skrev till Yourlife i somras. Och så ler jag lite.... :)

Li Edelkoort talar vidare om att en stark tendens är att bostaden kommer att vara i ständig förändring, men med små medel. Genom att byta ut textilier och skapa arrangemang med de saker vi redan har i hemmet, förändrar och förnyar vi vårt hem. Hemmet blir en trygg vrå där vi samlar kraft mitt i livet. Och vi skalar ner - hellre litet, välplanerat och snyggt än stort och vräkigt.

"Ett personligt hem skapar du genom att vara modig nog att följa din egen röst!".

Kram Jennica

Bild från Livet Hemma

25 januari 2012

Muffinsformar

För inte så länge sedan var alla muffinsformar vita. Nu kan man köpa dem i alla möjliga färger och mönster, och de är ju så fina! Jag har vanliga vita hemma, men även jättefina i olika färger med blommönster från Greengate. De är så himla fina och det känns lite extra att baka muffins med så fina formar, extra kul att bjuda på dem!

Jag hittade några fina inspirationsbilder på just muffinsformar, se här!

Förvara formarna i en glasburk för spaghetti. Ett utmärkt sätt att visa upp sina fina formar på!

Lägg en kula bredvid formen på en muffinsplåt, så får man hjärtformade muffins!

Sätt en muffinsform ovanpå en burk och knyt om med ett fint band - superfint lock!

Alla bilder från Pinterest.

24 januari 2012

Underbar sänggavel

Tittade ni på Äntligen Hemma ikväll? Vad tyckte ni om Lulu Carters sovrum? Jag blev helt kär i sänggaveln som hon gjorde av grenar! Hon gjorde ju dessutom en klädbetjänt, en gardinstång och galgar, även de av grenar som hon plockat i skogen. Jag gillade det verkligen och har sparat denna länken där beskrivning finns, kanske en dag..... Allt ser ju så lätt ut när de här "tv-inredarna" gör saker....



Bilder från tv4.se
 Kram Jennica

23 januari 2012

Färger på Formex

Nu är Formex slut för denna gången! Man har kunnat läsa mycket om mässan och allt fint som presenterades på olika bloggar och en bild som jag verkligen fastnade för var den här, som visades i bloggen hos Tove Älskade Hem. Jag blir så glad av alla färger och mönster och just precis såhär skulle jag vilja att min inredningsvår blir!

Bild från Tove Älskade Hem

De tre trender som de tar upp här är prickar, pasteller och starka kulörer och jag måste säga att det är tre trender som jag absolut gillar! Blandar man upp det med vitt och mer dova färger som grått och beige så blir det kanonfint. Jag tycker att det är extra kul att Falby var med på Formex, det är nog första gången vad jag vet. De har mycket fint och vi säljer ju en del av deras saker i bloggen - muggar, skålar och handdukar. De är ett mindre danskt familjeföretag och har som sagt mycket fina saker. Just nu har vi det lite utsålt i butiken men vi hoppas att vi kan få in lite mer, vid senare tillfälle.

Kram Jennica

22 januari 2012

Snö

Det råder delade mening om det är bra eller dåligt att det snöar. Jag är generellt positiv till snö, om det lägger sig och inte bara blir blask vill säga. Samtidigt längtar jag som alla andra till våren, men för min del får det gärna bli lite riktig vinter innan dess. :)

De positiva med snö enligt mig är:
  • det ger ett så härligt ljus, även när det är mörkt ute
  • det knarrar så mysigt under fötterna när man går
  • man kan åka skidor/snowboard
  • man kan åka pulka
  • oftast mer sol och mindre vind (eller är det bara som jag har fått för mig?)

De något mer negativa sidorna är:
  • som sagt, blasket
  • vägsaltet (förstör skorna oavsett hur ofta man smörjer in dem)
  • trafikkaos

I alperna verkar det som om det finns snö så det räcker och blir över.
Vad tycker ni om snön? För eller emot?

Nellie på snowboard - frihetskänsla!

 Underbar vy i Österrike

Italienska alperna, minst lika fint

Mamma-barn

Ja snart har jag varit hemma med vår lilla Maja i en vecka. Ingen dag är den andra lik samtidigt som vi gör samma saker varje dag. :) Tidigare i veckan fick jag en stor blombukett från mitt "vanliga" jobb (där Jennica också jobbar). Det var en mamma-barn-bukett, vilket betyder att det är en stor bukett till mig (mamma) och en liten till bebisen och dessa är sammanbundna med ett fint band. Först tyckte jag att det var ganska tramsigt men ju mer jag tänker på det desto mer gillar jag det, det är ganska gulligt faktiskt. Min chef har valt denna bukett med största omsorg (har jag fått höra ;) och det är ju faktiskt främst tanken som räknas.



Jag misstänker att det finns några som är nyfikna på hur den lilla tjejen ser ut så här kommer ett par bilder.



21 januari 2012

Trevlig helg

Här kommer en sen hälsning och en önskan om en trevlig helg! Jag har haft en väldigt mysig start på helgen med ett besök hos Nellie och hennes alldeles nya lilla tjej. En alldeles perfekt, fantastiskt söt och underbar liten tjej! Bebisar är det finaste som finns tycker jag. De är kärlek. Jag fick hålla denna lilla tjej och titta in i de mörka, kloka ögonen. Alldeles lugn, alldeles nöjd.

Väl hemma har jag myst med mina tjejer, som är lite större, men absolut fantastiska de med. Bäst såklart! :) Avslutade kvällen i soffan med film och popcorn tillsammans med min 11-åring, supermysigt!

Ha nu en riktigt skön helg! Vi 'hörs' säkert redan i morgon igen!
Och glöm inte att tävla!
Kram Jennica


Det här var väl en bra och enkel idè!
Bild från Pinterest

19 januari 2012

Formex

Idag öppnar Formex i Stockholm! Vi har varit där ett par gånger och det är otroligt roligt! Tyvärr blir det ingen resa för oss denna gången eftersom Nellie är hemma och tar hand om sin nyfödda lilla dotter, och jag kan inte komma på en endaste orsak som skulle vara bättre än den! :)

För er som ska dit så önskar jag en trevlig resa och ett inspirerande och energigivande besök! Det är ju en så härlig puls där! En massa människor med samma intresse och orsak av att vara där, men med helt olika tycke och smak. Spännande!

Det kommer också att finnas ett gäng bloggare på plats för att ge oss direktrapporter om vad som händer och sker. Här hittar ni dem:

Hemtrender
Purple Area
Room & Serve
Fröken Kumlin
Its a House
lcacarlsson
Hemmariket
Me and Alice
Blogg by Maliin Stoor
Too much inspiration 

18 januari 2012

Washi tape

Det är spännande det här med hur otroligt snabbt en sak kan spridas och helt plötsligt vara det som "alla" tycker är det absolut bästa som hänt! Just nu är washi tape en sådan sak. Överallt ser man dessa färgglada japanska tejprullar, i tidningar och på bloggar ser man dem hela tiden. Och nu även här... :)

Jag kan bli rätt så fascinerad av sånt här. Det sprider sig som en löpeld och helt plötsligt så "måste" man bara ha en liten tejprulle. Men visst, de är fina. Och de finns i otroligt många fina färger och mönster. Och man verkar onekligen kunna använda dem till mycket, man ska bara tänka lite "utanför boxen". Tänka nytt!

Jag har sett otaliga användningsområden. Det vanligaste är väl ändå att man sätter upp bilder  och foton med tejpen på väggen. Helst ska det se sådär lite slarvigt ut, som om man bara satt upp fotot utan att egentligen tänka.....men det ligger mycket tanke bakom det där som ser så spontant ut ska ni veta! Så bilder, foton och moodboards sitter nu uppe på "allas" väggar med washi tape. Sedan kan man ju dekorera mer eller mindre det mesta, bara fantasin som sätter gränser.

Så...har ni börjat använda washi tape? Några bra och kul tips på vad man kan göra?

Kram Jennica





Ett helt familjeträd i washi!

Bilder från Pinterest

17 januari 2012

Favoritfåtöljen

Min absoluta favorit hos IKEA just nu är rottingfåtöljen STORSELE! Jag tycker att den är otroligt fin och den står högt upp på min önskelista. Jag tycker så mycket om formen på den och den är riktigt bekväm att sitta i. Den finns både i natur och svart och båda färgerna är riktigt fina, men jag tror ändå att jag tycker bäst om den svarta.

Och en dag kommer den att stå här hemma hos mig. Jag vet inte riktigt när och vart.....men en dag sitter jag där med en kopp te och en bra bok! :)

Ha en riktigt skön kväll,
kram Jennica


Bilder från Livet Hemma


16 januari 2012

Månadens tävling

Nytt för i år är att vi kommer att ha en tävling varje månad där vi lottar ut fina priser bland de tävlande!

Denna månaden lottar vi ut fina anteckningsböcker från Ecojot! Anteckningsböckerna har mjuka pärmar och 32 linjerade sidor att fylla med personliga tankar, idéer och planer. Det är 100% syrafritt, återvunnet papper i böckerna och färgerna och limmet är biologiska och nedbrytbara.

För att vara med i tävlingen vill vi att du gillar oss på Facebook och skriver en kommentar till detta inlägget med ditt namn så att vi vet att du vill vara med. Om du redan gillar oss på Facebook så kan du självklart vara med och tävla ändå, lämna bara en kommentar till oss.

Sista tävlingsdag är den 31 januari!

Lycka till!

15 januari 2012

Vårinspiration

Det har varit en kall helg i Skåne, men en vacker sådan. Inte en snöflinga så långt ögat kan nå, men däremot klar och hög luft och underbart solsken. Till och med fåglarna har kvittrat! Jag som är en riktig vår- och sommarmänniska lever verkligen upp dagar som dessa, eftersom jag annars inte är så förtjust i vintern. Här kommer några underbara bilder från Indiska som verkligen skapar längtan efter våren!



Bilder från Indiska
Nellie hälsar till er allihop och speciellt till de vars bloggar hon följer, hon är snart tillbaka! :)
Kram på er!

14 januari 2012

Blog award

Vi har fått vår första blog award och vi är så stolta och glada! Det är Johanna och Milli med fina och inspirerande bloggen Formelle Design som har delat ut den till oss - TACK!

Blog awarden är en liebster blog award och vi har nu fått i uppgift att dela ut den till fem bloggar som vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Vi har valt att dela ut den till fem bloggar som vi blir inspirerade av och som förgyller våra dagar med fina kommentarer hos oss!

Home and desire
Hannas kreativa hörna
Tittilina
Min inspiration 
Pastill 

Ni får gärna dela ut awarden till fem bloggar som ni tycker extra mycket om. Meddela dem genom att lägga en kommentar till dem, och ni får väldigt gärna länka till oss i inlägget.

Bild från Formelle Design

13 januari 2012

Ett litet mirakel

I förrgår kom en liten liten tjej till världen och Nellie blev mamma! Allt gick precis som det skulle och båda två mår bra.  Själv går jag här hemma och myser och blir varm i hjärtat när jag tänker på hur speciellt det är att få barn och att nu får Nellie uppleva detta. Hela världen stannar upp och får en ny innebörd och man blir nästan lite överrumplad över all den kärlek man känner till detta lilla knyte. Jag längtar tills jag får snusa lite på det varma lilla bebishuvudet, dra in den mysiga bebisdoften och se in i de kloka ögonen.

Nellie hälsar till er allihop!
Kram Jennica

Bild från Pinterest

12 januari 2012

Hildas Inspiration #1

En av våra favoritbloggar - Hildas hem - har skapat en nättidning, Hildas Inspiration! Har ni inte läst Sofias blogg så gör det och missa inte tidningen. Så mycket inspiration! Vi är så imponerade av Sofia som har skapat en nättidning som redan i första numret skapar så mycket inspiration och lust att pyssla, fixa och dona! Hon har skrivit all text själv och alla bilder är hennes egna, en sann källa till inspiration!

Bild från Hildas hem

10 januari 2012

I väntan på våren

Jag har läst på många ställen att julen redan har städats ut och de flesta verkar onekligen längta efter våren. Det känns dock som om det kommer bli en låååång längtan och väntan. Vi får se till att hitta på massor av roliga saker så tiden går snabbt fram tills dess att vårvärmen är här på riktigt.

Igår var jag och Jennica och hämtade lite nya produker som ska ge oss lite vårkänsla i våra hem och idag fick vi en leverans med porslinspärlor i massa fina färger. Det kommer bli finfina armband i härliga pasteller! Vi hojtar till så snart de nya produkterna finns att köpa i butiken. :)

Bild från Pinterest

9 januari 2012

Ut i naturen

Inom inredning och mode är naturen en trend som verkar bestå även till våren, härligt! Jag har tillbringat en del av helgen just ute i naturen. Ibland tar det emot att ta sig iväg och ibland känns det till och med inte särskilt behagligt till en början (det kan vara kallt, blåsigt etc.) men det är sällan man ångrar sig, eller vad säger ni?

I slutet av förra veckan var jag ner på stranden där jag bor för att titta på havets kraft i den hårda vinden, jag väntade dock till det mojnat lite så jag skulle undvika att få löst flygande saker i huvudet. Så här såg det ut:



I lördags vaknade jag till en strålande klar himmel, så välbehövligt med lite ljus! Som Jennica redan har avslöjat här så bestämde jag och min man oss för att åka till Kullen, längst ut på på Bjärehalvön. Vi tog med oss vår portabla grill och ett par grillkorvar och begav oss iväg. Så skönt! Det är verkligen slående hur mycket bättre en grillad korv smakar ute i det fria jämfört med att äta den någon annan stans. :) Självklart hade det varit ännu bättre om det hade funnits en eldplats med ved längs vandringsleden men det är kanske lite väl mycker begärt?! :) Jag ska dock dela med mig av mitt bästa GRILLTIPS - grillfläkten! Ni vet att man måste hålla liv elden för att kolen ska bli sådär vit och fnasig (och rikitgt varm), då vet ni säkert också att de flesta av oss inte riktigt orkar vänta så länge utan vi lägger på det vi ska grilla och sen lagom till allt är uppätet brukar det vara så att glöden är perfekt. Känns det igen? I så fall har jag lösningen, använd en helt vanlig liten handfläkt, ni vet en sådan man kan ha på sommaren då det är riktigt varmt ute. Funkar perfekt!

Kullen fyr


Kolla in glöden!

Korvarna med utsikt. :)