30 november 2011

Ordning och reda

Jag trivs som bäst när jag har ordning och reda omkring mig och när var sak har sin plats. Jag vill ogärna blanda olika typer av saker och kan bli nitisk i mitt sorterande. Ändå är det allt som oftast otroligt rörigt hemma hos mig! Fast jag känner mig oftast lugn bara av tanken på att jag vet att jag kan få ordning i oredan, om jag bara bestämmer mig för det. Min dröm är att komma över ett sånt där gammalt fint arkivskåp, snacka om sorteringsmöjligheter. :)


Bild från Husligheter

29 november 2011

Vänner

Livet tar ibland oväntade vändningar och vi utsätts för utmaningar i större och mindre omfattning, hela tiden. Ofta kan man känna sig ganska ensam i dessa situationer och man kanske känner att man inte vill belasta sin omgivning med sina problem, men faktum är att det är ju just det det flesta av oss vill, finnas där för våra vänner när de behöver det som mest, stötta och peppa, lyssna eller bara erbjuda en tröstande famn...

Bild från 4good

28 november 2011

Stormig 1a advent

Ja, det blev en omskakande 1a advent  här i sydväst i går tack vare Berit (stormen alltså). Trots detta var det många besökare på Kulturen i Lund vilket vi var väldigt glada för. Jennica hade dock lite otur, hon hann knappt mer än hem innan strömmen gick hemma hos dem. På vägen från Lund skulle vi införskaffa pepparkakor men det var helt svart både på macken och ICA, strömavbrott där också . Riktigt kusligt faktist när det plötsligt blir så mörkt.

Vi stod på en riktigt bra plats i år, det var ljust, gott om plats, hyfsat varmt och framför så passerade det en hel del folk. Vi hade till och med ett element att luta oss mot, och ett fönster precis bakom oss. :) Vi byggde upp en mindre anrättning och byggde upp vårt bord, det blev riktigt bra tyckte vi. Det är så himla kul att packa upp alla saker och se hur fint det blir när allt kommer på plats. Det är också intressant att varje år göra samma reflektion, att vi har så mycket fler produkter än vi tror. Här kommer ett bildregn från gårdagen.










27 november 2011

Redo inför morgondagen

Nu är vi äntligen klara och redo inför morgondagen då vi har premiär för vår första julmarknad för året! Vi ser så mycket fram emot det! Idag har både jag och Nellie ägnat större delen av dagen till att prismärka allting och se till att vår logo finns med på alla saker vi säljer, sånt är viktigt. Vi har lärt oss mycket sedan föregående år och det känns som om vi är mycket bättre förberedda i år.

Nu ska jag skynda i säng och i morgon så hoppas jag att vi ses! :)

Kram Jennica





26 november 2011

Stormig natt

Just nu viner det kring husknutarna! Det blåser och stormar och regnet piskar mot fönsterrutorna. Här inne är det som tur är varmt och skönt, jag sitter med en kopp te och myser en stund innan det är dags att krypa ner i sängen. Tänk, i övermorgon är det första advent! Tiden går så fort och här i Skåne är det fortfarande förhållandevis varmt - och ikväll väldigt stormigt. För ett år sedan så vräkte snön ner! Det känns väldigt avlägset nu...

Jag hoppas att ni får en mysig förste adventshelg!
Kram från Jennica

24 november 2011

Kulturens julstök

På söndag är det dags för julmarknad på Kulturen i Lund! Vi ser så väldigt mycket fram emot detta! Det ska bli så roligt att göra i ordning det bord vi ska ha och få sätta upp alla de saker vi gjort. Vi känner oss stolta över det jobb vi har lagt ner och vi tror att det kommer att bli riktigt fint! Vi ser också väldigt mycket fram emot att få träffa alla människor som kommer fram och vill kika och kanske prata en stund.

Ni är alla välkomna till Kulturen i Lund 
på söndag den 27 november kl. 11-17!

Om ni bestämmer er för att ta en runda till Lund på söndag så blir vi superglada om ni kommer och säger Hej till oss! Vi står i något som heter Herrehuset.

Välkomna! 
Jennica & Nellie 






22 november 2011

Knappar

Ibland snubblar jag över en idé som jag verkligen gillar och som jag känner att jag måste dela med mig av. Det här är en sådan idé! Den kombinerar två saker jag verkligen gillar - fina knappar och bokstäver. Speciellt bokstäver är jag väldigt svag för.






En så enkel idé, men så fin! Det är också något som jag verkligen gillar. Enkla, bra och fina pysselidéer som man lätt kan förverkliga själv.
Kram Jennica

21 november 2011

Årets aktiviteter

TACK alla ni som deltagit i årets aktiviteter! Det har varit så otroligt roligt och inspirerande att få träffa er alla och att kunna ge er möjligheten att lära er något nytt! Kanske utmanat er att prova på något som ni annars inte gjort?

Vi har i år haft fyra aktiviteter:

- Vårfint
- Sommardukning
- Höstinspiration
- Adventspyssel

Kika gärna in på siten för att läsa mer om de olika aktiviteterna och se bilder därifrån.

Nästa år drar vi igång igen i januari/februari och vi har redan flera spännande samarbeten på gång! Håll ögonen öppna på siten, gilla oss på Facebook eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa något.




20 november 2011

Yoga

Jag har varit på yoga retreat på Ystad Saltsjöbad i helgen. Wow, vilken underbar upplevelse! Det har varit utmanande, riktigt tufft både fysiskt och mentalt, men samtidigt otroligt frigörande och helt fantastiskt! Kroppen är totalt mörbultad och känns renad både på insidan och utsidan. För er som aldrig har provat yoga, gör det! :)

Ystad Saltsjöbad är dessutom ett riktigt fint ställe. Det ligger precis vid havet, jag hade t.o.m. havsutsikt från mitt rum, ja riktigt bra sådan också. I morse 05.30 när jag steg upp och öppnade balkongdörren så kunde jag se och höra vågorna i gryningen, ahhh, så härligt, trots den den tidiga morgonen en söndag.

För er som är intresserade av vad yoga egentligen är kommer här lite info:

Yoga sutra av Patañjalis
Patañjalis betecknas ofta felaktigt som yogans fader men det är han egentligen inte. Vad han gjorde var att han systematiserade yogakunskapen och gav på så sätt yogan en filosofisk form som kunde jämföras med samtida filosofier. Andra filosofiska skolor i Indien på den tiden hävdade att ingenting är verkligt förutom Gud. Patanjalis Yogasutra hävdar däremot att det är individens upplevelser som är det verkliga eller sanna.
En del av Patanjalis Yogasutra är den åttafaldiga vägen. Den förklarar yogans huvuddelar som alla är sammanflätade men om ny yogautövare är det i i regel asana och pranayama som man börjar med.

Yama - vårt förhållningssätt till vår omgivning
  • Ahimsa - att vara hänsynsfull och omtänksam mot oss själva och andra, särskilt de som har det svårt eller sämre än vi.
  • Satya - korrekt kommunikation i tal, skrift, gester och handlingar.
  • Asteya - förmågan att motstå önskan att äga sådant som inte tillhör oss.
  • Brahmacharya - måttlighet i alla handlingar.
  • Aparigraha - att inte vara girig eller förmågan att endast ta emot det som är lämpligt och passande.
Niyama - vårt förhållningssätt till oss själva
  • Sauca - förmågan att hålla rent runt omkring oss och inom oss.
  • Santosa - att kunna vara nöjda med det vi har och det vi inte har.
  • Tapas - avlägsnande av orenheter i våra fysiska och mentala system genomkorrekta vanor när det gäller sömn, motion, föda och vila.
  • Svadhyaya - att iaktta och utvärdera vår egen utveckling.
  • Ishvara pranidhana - tron på en högre intelligens eller accepterande av vårabegränsningar i förhållande till Gud - den allvetande
Asana - kroppsövningar
Pranayama - andningsövningar
Pratyahara - kontroll av sinnesorganen
Dharana - förmågan att fokusera på ett valt objekt
Dhyana - förmågan att skapa en interaktion med det vi försöker förstå
Samadhi - fullständigt uppgående i det objekt som ska förstås

18 november 2011

Juldekorationer

Nu har vi fyllt på butiken med ett urval av våra egendesignade juldekorationer. Dessa ska följa med oss på de julmarknader vi ska stå på men ni får chansen att köpa dem redan nu!

Det blev en "pendel" i klockorna till slut!


17 november 2011

Kransar och egen glögg

Deltagarna på aktiviteten Adventspyssel igår var energiska som bara den, jätte kul! Det såg ut som om vi var mitt ute i skogen när alla var klara med sina kransar - barr, mossa, nypon mm överallt. Och så fina kransar de gjorde! Tyvärr fortsätter mitt bildprogram att bråka med mig så jag har inte så många bilder att bjuda på ännu. Glöggen blev klart godkänd så här kommer mitt recept. Jag har dock gjort några mindre justeringar i receptet sen sist. :) Berätta gärna vad ni tycker om ni provar det!


Ingredienser:
20 torkade tranbär
30 kryddnejlikor
2 kanelstänger
20 kardemummakärnor
4 stjärnanis
torkad ingefära
torkad apelsin
½  dl råsocker

Bordet innan kransbindningen satte igång

Ulrika in action, förbereder visningsex

krans av mjuken


full aktivitet



full aktivitet

fint dekorerade kransar




15 november 2011

Advent och glögg

Ja, nu närmar det sig på rikitgt, första advent alltså. I helgen har jag har provat göra egen glögg, på alkoholfritt vin. Gillar inte saftglögg så värst mycket, det är lite väl sockersliskigt för min smak och vinglögg är ju inte så lämpligt i år. Den blev ganska bra, men jag lovar jag har bara provsmakat jätte lite. :) Jag tror minsann jag ska be deltagarna på vår aktivitet i morgon att provsmaka och berätta vad de tycker. Om den blir godkänd av dem så ska jag dela med mig av receptet.

14 november 2011

Grattis Jennica!

Idag fyller Jennica år. Hipp hipp hurraaa på din födelsedag! Det är fantastiskt att ha en vän som du, som jag känner på så många (olika) plan och som jag träffar eller pratar med i princip varje dag. Denna bilden är till dig. KRAM /Nellie

13 november 2011

Kärleksmums

Idag har det varit kalas här hemma! Det var min födelsedag som firades, en dag för tidigt, egentligen fyller jag inte år förrän i morgon. Det var hela familjen som var här och firade mig, både min egen och min sambos. Om jag får säga det själv, så har jag världens finaste familj! Det blev en eftermiddag med mycket prat och skratt! Jag är verkligen lyckligt lottad.

Givetvis så blev det en massa gott också, kakor och tårta. Min 11-åriga dotter hade bakat kärleksmums och jag vill dela med mig av det receptet till er. De blev verkligen supersmarriga! Det är Leila Lindholm som står bakom receptet.

Till 1 plåt:
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao 
300 g smör
2 dl vatten 

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk kaffe
200 g mörk choklad 
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
8. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
9. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
10. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Tack för denna veckan!
Kram Jennica

12 november 2011

Höstlördag

Idag skiner solen från en klarblå himmel här i Skåne! Det är otroligt vackert ute och här där jag bor har man gått man ur huse och fixar och donar i sina trädgårdar. Jag var ute och sprang en runda och alla jag mötte log och hälsade, den där solen är magisk! Den gör verkligen underverk, alla blir gladare och mer lätta till sinnes. Jag älskar det!

Så, dagens uppmaning får bli att "Ge er ut i det vackra vädret"! Orkar ni inte kratta löv eller ge er ut på en löprunda, så ta en promenad i lugn och ro. Andas djupa andetag och fyll på med energi. Kanske ta med er kameran och föreviga denna vackra dag....

Ha nu en fortsatt härlig helg!
Kram Jennica

10 november 2011

DIY Kakfat

DIY? Do It Yourself - såklart! :)

Idag tänkte jag tipsa om ett lätt och briljant sätt att göra sitt eget kakfat. Titta på bilden, smart va?! Man lägger ett terracotta fat, ett sådant som man har under krukan, upp och ner och sedan limmar man fast en mindre kruka, botten mot botten. Sprayamåla i önskad färg.

Enkelt, men så smart! Och fint.

Lycka till! Berätta gärna om ni testade!
Kram Jennica

9 november 2011

En uppmaning

Idag vill jag kort och gott ge er en liten uppmaning! :)


Njut av stunden! Ta till vara de små ögonblicken i livet! Det är oftast de som faktiskt betyder något. De små sakerna är i själva verket de stora.
Stanna upp. Tänk efter. Backa några steg och njut av stunden. Se dig omkring. Se din familj, dina vänner, din hund eller din mysiga soffhörna i ditt hem. Stanna upp och känn efter. Ta in stunden. Ta tillvara på de vardagliga händelserna, för det är de som är livet och de kommer inte tillbaka. Däremot så kommer det nya hela hela tiden!

Sköt om er,
Kram Jennica


8 november 2011

Jul jul jul

Ja...nu är det mest jul i tankarna på oss! Vi klurar, funderar, söker inspiration, syr, gjuter, fixar och trixar. Allt för att få till fina saker som vi kan visa och sälja på de julmarknader som vi ska stå på. Vi har stått på olika julmarknader de senaste åren och vi tycker att det är så roligt! Det är roligt att möta människor, prata, ge och få inspiration. Det ger så mycket och vi uppskattar verkligen alla som stannar och pratar med oss!

I år kommer vi att stå på tre julmarknader:

* 27 november på Kulturen i Lund
* 4 december i Lomma
* 10 december på Sankt Gertrud i Malmö

Om ni bestämmer er för att gå på någon av dessa marknader så hoppas jag att ni kommer fram och säger hej, vi blir så glada då! :)

Hoppas vi ses!
// Jennica


Från julmarknaden i Lomma förra året.