29 juni 2011

Hästar

Det finns förmodligen en hel del där ute som inte gillar hästar speciellt mycket. Man kanske är lite skraj för dem, de är ju trots allt ganska stora djur, och kraftfulla. Själv har jag också viss respekt för dessa varelser, något av en skräckblandad förtjusning. Jag upplever att de känner av oss människor och förstår oss, de har en egen och stark personlighet och de är verkligen kraftfulla, men det är också just det jag gillar med dem! :)

Varför har jag nu snöat in på just hästar? Jo, under midsommarhelgen träffade jag på de mest underbara små hästarna och blev alldeles kär! Det fanns t.o.m. stunder då jag hade kunnat byta bort min blivande make mot en av dessa, fast bara en kort stund (hoppas han inte läser detta). ;) De var så där bedårande fina, fortfarande tuffsiga i pälsen och ville bara kela. Åhhh, vad jag ville ta med dem hem!

De var som en fin familj; mamma, pappa, syster och bror. Underbart!



27 juni 2011

Jordgubbar

Finns det något bättre än jordgubbar? De är somriga, nyttiga och goda och man kan frossa i dem så mycket man orkar! Ok, de kanske är i väl dyraste laget men så äter man dem ju inte hela året heller.

Jag gillar mina med mjölk eller om jag ska lyxa till det, med gräddmölk.  Godast är det att äta dem ur en fin skål såklart! :) Hur gillar du att äta dina jordgubbar?


26 juni 2011

En härlig midsommarhelg

Nu har lugnet lagt sig här hemma hos oss. Vi har haft huset fullt av vänner hela midsommarhelgen, härligt! Det är underbart att få umgås med sina vänner under en hel helg, att laga middag och duka fint tillsammans. Ha tid att sitta med en kopp kaffe på en filt i trädgården och bara prata om livet med riktigt goda vänner medan några andra spelar kubb och barnen plaskar i poolen. Riktig idyll när den är som bäst!

Jag hoppas verkligen att ni också har haft en skön midsommar helg med mycket lugn och ro tillsammans med de ni tycker bäst om. Att ni har lyckats tona ner tankarna på att skapa den "perfekta" midsommaren, tankar som det ju är så lätt att fastna i.

En vän sa väldigt klokt till mig några dagar innan midsommar - 'dammtussar tyder på att någon har gjort något roligare än att städa'. Klokt och tänkvärt!


Samma goda vän gav mig denna söta flaskan med hemmagjord flädersaft! 'Gå borts-present' när den är som bäst i mitt tycke!

24 juni 2011

Glad midsommar!

Vi önskar er alla en riktigt fin midsommar 
tillsammans med nära och kära!

22 juni 2011

Sommardoft

Idag har vi varit på det gamla anrika badhotellet Klitterhus i Ängelholm. Det ligger ända nere vid stranden och den doft som kom emot oss när vi gick upp mot restaurangen var en alldeles underbar blandning av hav, varm sand och nyponros! Alldeles underbart!

Dofter är speciella, de kan skapa en känsla, samt att man senare kan framkalla olika minnen när man påminns om doften. Den där hav/sand/nyponros doften är för mig en riktig sommardoft. En doft som påminner om sol och salta bad, att ligga på en varm handduk i sanden, att äta picknick och kisa mot solen. Underbara sommar!


Du bestämmer själv

Jag har precis kommit hem från en väninna, vi har suttit och pratat hela långa kvällen. Vi har gått igenom det mesta som hänt i våra liv sedan vi sågs sist, visst är det väl härligt att bara sitta och prata i skenet från några stearinljus tillsammans med en riktigt god vän?!

Det stora ämnet för kvällen var att våga ta steget och fullfölja sina drömmar. Så som vi har gjort med Kanel & Cayenne, och så som hon och hennes familj är på väg att göra för att uppfylla sin dröm. Vi pratade mycket om vad det är som stoppar en från att göra det där som man verkligen vill, vad det är som håller en tillbaka. Många gånger skyller man på praktiska ting, och många gånger är de verkligen hinder - eller är de det? Man behöver ju inte göra de där stora omvälvande förändringarna direkt, man kan ändra på små saker i sin vardag för att känna sig nöjdare, lyckligare eller vad man nu är ute efter. Man väljer helt själv. Och det fina är, att man kan göra det när man vill!

Detta är ett citat från filmen Benjamin Button, jag tycker det säger allt och jag tänker ofta på det. Mitt liv ligger i mina händer, jag kan själv förändra det precis när jag själv vill, och hur jag vill.

"It's never too late to be whoever you want to be. 
There's no time limit, stop whenever you want. 
You can change or stay the same, 
there are no rules to this thing."

19 juni 2011

Vaser

Jag tycker att det är fint att duka med många mindre vaser i lite olika storlek och stil och ha endast ett fåtal blommor i varje vas. Ungefär såhär...


Det är min kära mamma som ansvarar för dukningen på det stundande bröllopet. Vi har samlat på oss vaser och glas från olika loppisar de senaste månaderna. Det är faktiskt svårare än man kan tro att hitta glasvaser på loppis. Tur att det finns alternativ på IKEA om vi inte skulle hitta tillräckligt många.

Så här någonting kommer det att se ut...


Vi har fått ihop en hel del ändå!

Kräftskiva

Ja, det är ju inte kräftskivetider riktigt ännu men det finns en bra anledning att det var just kräftskiva som tema på middagen på min möhippa igår! :) Jag blev imponerad och inspirerad av mina fina vänners kreativitet, de lyckades skapa en riktigt fin dukning med så enkla medel. Jättefint! Varför krångla till det?




15 juni 2011

Vem är du?

Om ett par veckor ska gifta mig och det är självklart något jag ser fram emot otroligt mycket. Jag har hittat min prins och vi är helt ense om att vi vill ha ett avslappnat och roligt bröllop, för det passar oss. Därför har vi valt bort flera av de saker man ska göra enligt tradition. Det känns jättebra! :) Jag tror att det är ett vinnande koncept, när det gäller många saker i livet. Det är ganska enkelt egentligen, gör det du själv tycker känns bra och det som passar dig och stå för det!

You decide every moment of every day,
who you are and what you believe in.

14 juni 2011

Retap - rethink water

Under sommaren är det extra viktigt att dricka mycket vatten. Jag tycker att det borde vara extremt lätt att dricka tillräckligt i ett land som Sverige där tillgängligheten på bra kranvatten är exceptionellt bra. Trots detta känner jag nästan dagligen framåt eftermiddagen att "nu har jag glömt att dricka ordentligt idag med".

Mitt problem är att jag tycker att vanliga plastflaskorna (PET) blir ganska sunkiga efter ett tag och dessutom presenteras det hela tiden ny information om hur dåligt det är att återanvända dessa flaskor eftersom de innehåller en massa kemikalier som är skadliga för människokroppen. De var aldrig tänkta att återanvändas utan är designade för att fyllas, pantas och sedan återvinnas på ett säkert sätt.

Vi har planer på att ta in en produkt som heter Retap, det är en glasflaska i lättviktsglas och dess syfte är "refilling with tap water".  Den är miljövänlig och har en genomtänkt design så att det ska vara bekväm att dricka ur och enkel att rengöra i diskmaskin.

Gummikorken finns i ett flertal färger, till och med i Kanel & Cayennes färger rosa och svart! Det kanske är ett tecken?!?


Vem skulle vara intresserad av att köpa en Retap-flaska? I så fall, vilken färg skulle du vilja ha på korken?

12 juni 2011

Tid för sig själv

Den här helgen har jag verkligen haft fullt upp. Min äldsta dotter har fyllt 11 år och det har inneburit kalas, och det i sin tur har inneburit städning. Jag har också städat ur vårt uterum och gjort det sommarfint. Det har varit en bra helg, men just nu så känner jag att jag hade behövt en extra dag för att vila upp mig på innan det är dags för arbete igen.

Just nu sitter jag här med en kopp te och njuter av tystnaden och lugnet. Den övriga familjen sover gott och jag funderar på och planerar för den kommande veckan. Det är viktigt att få en stund helt för sig själv då och då. En stund då man kan ladda batterierna och bara vara helt själv med sina tankar och funderingar.

För mig är dessa stunder oerhört värdefulla och absolut nödvändiga. Jag älskar att sitta med en kopp te och njuta av värmen som sprider sig i kroppen. Något annat som gör mig totalt lugn är att ta en lång promenad i vackert väder i fina omgivningar. Då kopplar jag av.

Vad gör ni när ni har en stund för er själva?

11 juni 2011

Enkelt och fint

Jag älskar blommor! Jag är inte alltid så bra på att sköta dem, men jag verkligen älskar blommor. De är så vackra och gör mig glad. Något som jag tycker man ska göra nu när det blommar överallt utomhus, är att plocka in buketter och placera lite varstans. De gör underverk för ett rum! Man behöver ju inte gå och köpa dyra buketter, plocka det ni har i trädgården och om ni inte har trädgård så finns det många vackra blommor på ängar och varför inte i väggrenen! Ni har väl sett alla vackra Lupiner?!


Den här buketten står på bordet i mitt urerum. Det är kvistar från vår Shersminbuske som doftar ljuvligt och de lila blommorna är faktiskt gräslök! Ibland är det enkla det finaste!

10 juni 2011

"Inred ute"

Idag tänkte jag tipsa om en bok som heter "Inred ute", som är skriven av Reva Hallbäck. Reva är inredare och när hon köpte sitt första hus så kom denna boken till. Den är uppbyggd som flera olika projekt och den går att läsa från pärm till pärm, otroligt inspirerande!

Jag tycker verkligen om tanken på att inreda sin trädgård. Skapa flera olika typer av sittplatser som passar vid olika tillfällen. Eller varför inte en dagbädd med mysiga kuddar under ett träd där solen strilar ner genom lövverket.


Såhär skriver Reva i förordet till boken:
"På min tomt ville jag skapa en trädgård för många olika behov. Först och främst tänkte jag bygga till terrassen så att man skulle kunna stiga rakt ut i trädgården. Jag ville ha en stor middagsplats, en porlande damm med näckrosor och ett ställe att kunna gömma mig på när jag ville vara utomhus men ändå helt ifred. Och mängder av blommor att hela säsongen kunna plocka stora buketter av (utan att det för den skull syns i rabatterna). Framsidan ville jag ha lättskött men rolig för att bli välkomnad hem."

Visst låter det härligt? Och då ska ni veta att Revas tomt bara är på 500kvm, så det är ingen park vi pratar om! Läs och låt er bli inspirerade!

Skolavslutning

Idag är det min dotters skolavslutning. Hon går på mellanstadiet så det är fortfarande viktigt med fina kläder och Den blomstertid nu kommer. Jag tycker verkligen om skolavslutningar! Jag tycker det är så roligt att se alla barn som gjort sig fina, var en och på sitt vis. Jag blir alltid rörd av Den blomstertid och blir nostalgisk över avskedskramar till lärare och ordet 'Sommarlov' skrivet på tavlan med blommor runt om! När jag gick i skolan så var det ju så roligt att få skriva på 'svarta tavlan'! Undrar hur speciellt barnen tycker det är idag, att skriva på en whiteboard? :)

Nu är det som sagt avslutningstider, både för de små men även för studenterna. Kanske finns det också en och annan som tar en universitetsexamen? Kika gärna in hos oss för att hitta något fint och personligt som kan tänkas passa en nybakad student!



6 juni 2011

Sommaren är här!

Vilka underbara dagar vi har haft! Jag har spenderat dem ute i solen och värmen, ibland blev det lite väl varmt och då var det skönt med ett svalkande dopp. :)

Det har grillats nere på stranden, premiär för i år. Tyvärr blev det som låg på grillen riktigt misslyckat men vad gör det väl det när det finns en god sallad?!



Det har också vandrats (ehh, det var kanske snarare en promenad) längs Skånes vackra kust, puh, det var varmt! Kolla vilket vackert hus, bländande vitt med lila blommor mot husväggen, och precis nere vid havet. Drömma kan man ju alltid!


Så var det ju det här med groddarna, jag kom till skott! Har nu krispiga, goda och nyttiga bockhornsklövergroddar. Hurra!

1 juni 2011

Långledigt

Visst är det härligt att få ett par dagar extra ledigt!?! Det verkar dessutom som om vädret ska visa sig från sin bästa sida, i alla fall här nere i Skåne. :-)

Vi tänkte ta lite ledigt och se till att ladda batterierna ordentligt. Den senaste tiden har vi spenderat mycket tid på att få en massa tekniska saker på plats och se till få klart alla administrativa papper i tid. Nu ser vi fram emot att kunna spendera mer tid på lite mer kreativa och roliga saker, till exempel att hitta nya produkter att fylla på med i butiken. Berätta gärna för oss vad ni önskar hitta i vår butik framöver!

Ibland måste man göra lite trista saker innan man kan göra de roliga. Det viktiga är bara att se till att man verkligen kommer till det roliga och inte hela tiden sugs upp av allt man tror man måste göra först...

Ha en trevlig helg!