31 maj 2011

Sommartider

Imorgon går vi in i den första officiella sommarmånaden, tänk att den kom till slut, ja helt plötsligt är den bara här, sommaren! Snart kan vi lyxa till det med jordgubbar i morgonfilen till mellanmål och efterrätt, kanske i nya fina skålar? Vi kan äta ohämmade mängder av nypotatis i alla dess former och njuta av ljusa (och förhoppningsvis varma) sommarkvällar. Underbart!

Under sommaren tar vi oss ofta tid att göra saker vi länge tänkt på och vi ser till att verkligen gör slag i saken. Min lista är lång men jag har bestämt mig för att ta en sak i taget och det jag ska satsa på först är att odla groddar. Det är nyttigt, gott och superlätt, och ändå har jag inte kommit "till skott" (bokstavligen talat) på hela våren!

Vilken av dina "vill göra"- saker börjar du med?

29 maj 2011

Mors Dag

Idag har det varit Mors Dag. Själv har jag blivit väldigt firad av mina barn och min sambo, samt att jag har firat min mamma med present och fika. Har ni uppvaktat era mammor idag? Jag tycker att alla mammor är värda att uppvaktas och uppskattas! De gör ett fantastiskt jobb!

Så - en stor KRAM till alla fantastiska underbara mammor idag!

28 maj 2011

Malmö Garden Show

Under denna helgen, 27-29 maj, är det premiär för Malmö Garden Show. Det är ett arrangemang i Slottsträdgården och tanken är att inspirera och skapa intresse för allt som har med trädgård att göra. Det kommer att finns utställningsträdgårdar, marknad, intervjuer med intressanta trädgårdsprofiler, tävlingar, musik, café och mycket annat. Här ska finnas något för alla!
 

Under hela helgen pågår en tävling där besökarna röstar på bästa utställningsbalkongen. Eva Hedgate, som föreläste om 'Sommardukning' i måndags, är en av de tävlande och här är hennes balkong. Eva har satsat på att ha ätbara växter på sin balkong, såsom de lite ovanliga lakritsrot, tranbär, jordärtskockor, de kanske alltför vanliga kirskål, brännässlor, hallon samt ett axplock av gula blommor som Tagetes, Ringblommor, Solros och mycket mer. 

I morgon är det sista dagen och det är öppet 11-16. Och om ni ska dit - glöm inte att rösta på Evas fina balkong! 

27 maj 2011

Vi gör det personligt

Nu när det närmar sig sommar, så närmar sig också den säsong då vi umgås som mest. Det är allt från grillfester, picknickar till större fester. Och visst är det väl kul att göra sina fester och middagar lite personliga? Vi hjälper gärna till med det!

Tillsammans med er så kan vi ta fram inbjudningar, placeringskort och sånghäften, enligt era önskemål. Vill ni, så står vi även för dukning och dekoration. Ni kanske redan har ett tema som ni vill använda, annars tar vi fram ett tillsammans.

Är ni intresserade kan ni kontakta oss via mail.



25 maj 2011

Romantiskt tema

I Löddeköpinge (i Skåne) ligger ett litet köpcentra, och här har man med start idag och en vecka framåt ett romantiskt tema. Alla butiker skyltar och har erbjudanden som går i romantikens tecken, mycket bröllop blir det. Det finns också utställare i den öppna ytan som finns mitt i köpcentrat, och här har vi ett bord!

Vi har dukat upp en mysig frukost för två med vårt fina Falbyporslin. Vi visar en del av våra smycken, som ju är en alldeles utmärkt present till någon man tycker om. Vi visar bara smyckena på foto, eftersom vårt bord är obemannat och vi är lite rädda för att bli av med våra smycken. Vi visar också ett par förslag på bröllopsinbjudningar och berättar att vi gärna skräddarsyr sådana efter önskemål.

Har ni vägarna förbi Löddeköpinge är ni välkomna in!






24 maj 2011

Sommardukning med Eva

Ikväll har vi haft vår andra aktivitet, 'Sommardukning'. Det var Eva Hedgate, från Vardagsinspiration, som berättade, visade och tipsade oss om olika dukningar. Det blev en mycket mysig och trevlig kväll!

Vi lärde oss att man ska välja - och följa - ett tema. Temat kan vara kring en färg, en känsla, ett speciellt tillfälle och man ska verkligen försöka vara genomgående i sitt tema. Det börjar med inbjudan till festen och fortsätter genom dukningen, maten och ända in på toaletten med matchande handdukar, ljus och växter! :)

Eva visade oss sex olika dukningar enligt olika teman, det var havstema, färg, student, frukost och bröllop. Vi blev inspirerade av olika typer av porslin, inbjudningskort, placeringskort, blomsterdekorationer och andra dekorationer. Jättekul!

Vi hade även byggt upp en liten butik i lokalen, det är väldigt roligt att kunna visa upp vårt sortiment!









22 maj 2011

Rosendals trädgårdskafé

När vi nu ändå är inne på Rosendal så kommer här lite fler bilder från deras fina kafé. Jag fick den underbara kokboken som gavs ut av Monika Ahlberg 1994. Den är tryckt på fint matt papper och har mängder av bilder, teckningar och historier utöver själva recepten. För mig blev den en måbra-bok som jag kunde sitta och bläddra i under flera timmar... Trots en explosion på kokboks-marknaden så är detta fortfarande den kokbok som ligger mig varmast om hjärtat, trots att jag inte använder den särskilt ofta.



Lokal förmåga

Ibland dyker det upp saker mitt framför näsan på en, som gör en lite förvånad. Detta hände mig förra veckan när jag var i vår huvudstad. Jag fick äntligen chansen att besöka underbara Rosendals trädgård och kafé. :) I trädgården finns det även en liten butik som säljer en blandning av handgjord keramik (koppar och mindre skålar), diverse delikatesser (örtkryddor, smaksatt vinäger, skorpor etc) och så klart deras fantastiska bröd och kakor. Mitt bland att detta ser jag plötsligt Lakrits från Ramlösa, dvs 3 km från där jag bor, nere i Skåne. Finns där en lakritsfabrik? Jag har aldrig hört talas om denna tidigare, eller rättare sagt förmodligen har jag det men det var innan jag ständigt funderade på potentiella leverantörer eller lade så stor vikt vid lokala producenter. Tänk vad mycket ett nytt fokus kan göra!

Sveriges första ekologiska och glutenfria Premium Lakrits produceras efter eget recept av Lakritsfabriken i Ramlösa. – Vi använder enbart naturliga ingredienser. Bara det bästa är gott nog för vår Premium Lakrits, säger grundaren och VD:n Martin Jörgensen.



19 maj 2011

Sommardukning

På måndag nästa vecka är det dags för Kanel & Cayennes andra aktivitet. Denna gången ska vi få tips och inspiration för dukning och dekoration, med sommaren som tema. Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar om det är någon mer som är intresserad av att komma. Mer info hittar du här.

18 maj 2011

Caia of Sweden

När vi var på Formex i höstas hittade vi en hel del fina saker från (enligt våra värderingar) "bra" leverantörer, en av dessa var Caia of Sweden. Caisa Iversen ar designern bakom Caia of Sweden. Hon skapar kollektioner formade av livets resor med smak på drömmar och äventyr. Den exklusivt genuina läder känslan i kombination med feminina personliga detaljer som fyller syfte för både blick och funktion. Målet är att skapa individuella genuina.
Tyvärr har vi inte haft möjlighet att köpa in några produkter av Caias, inte ännu i alla fall... Denna väskan såg jag på Åhléns city under förra veckans stockholmsbesök, sååå snygg! Vad tycker ni?

17 maj 2011

Tadá!

Det gick! Vi fick till det till slut. :-) Vi har fixat, testat, hackat i koden, testat, mixtrat med texter, testat osv. Ja, ni förstår säkert att det är med glädje och stolthet vi presenterar vår nya webbsida och därmed även denna bloggen! Vi ser fram emot att höra vad ni har att säga om det vi skriver, eller kanske inte skriver om...

Välkomna att följa (och vara med på) Kanel & Cayennes äventyr!

ps. om du har lagt den "gamla" webbsidan som bokmärke så gå till nya sidan och lägg till den istället.